Aer conditionat

Ce implica instalarea unui aer conditionat

A venit momentul să instalați aparatul de aer condiționat?

În ultimul an ne-am petrecut cu toții mult mai mult timp acasă. Cu cei mai mulți dintre noi care lucrează de acasă (ca să nu mai vorbim de școala la domiciliu), casele și apartamentele noastre sut ocupate mai mult decât în anii precedenți!

Când ești așa de mult timp acasă și trebuie să lucrezi, evident că vrei să fii confortabil. Calitatea aerului și temperatura sunt factori uriași care pot contribui fie la acest confort – fie îl pot compromite!

Cum ne menține aerul condiționat fericiți și sănătoși?

Funcția principală a unui aparat de aer condiționat este de a regla calitatea aerului și temperatura din casa ta. Este foarte important pentru sănătatea noastră (în special pentru sănătatea noastră respiratorie) să atingă echilibrul corect, deoarece aerul prea uscat poate irita căile respiratorii și ochii – iar aerul prea umed poate exacerba astmul și poate provoca probleme cu somnul. De asemenea, este foarte greu să lucrezi sau să studiezi eficient atunci când îți este prea cald sau rece.

Cum poate ajuta un aparat de aer condiționat? Pe lângă menținerea temperaturilor și a umidității, unitatea potrivită poate îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respirăm. Iar sistemele Daikin sunt au funcții inteligente de purificare a aerului.

Rezultatul? Un aparat de aer condiționat bun ne poate face să ne simțim mai bine în multe moduri diferite.

Ce implică de obicei procesul de instalare?

Primul pas este să contactați un dealer autorizat Daikin (ca de exemplu pe noi) pentru a veni și a evalua spațiul și nevoile dvs. Dacă doriți putem face asta și printr-un simplu apel video, avem nevoie să ne arătați unde doriți montate unitatea interioară și exterioară ca sa vedem dacă este posibil si ce implică instalarea. Tehnicienii noștri au cunoștințe despre modul în care funcționează unitățile într-o gamă largă de spații – și vor avea de obicei recomandări foarte utile cu privire la ce unitate vi se potrivește și unde să o plaseze. Tehnicienii vor lua în considerare mulți factori diferiți: inclusiv ventilația din casa dvs., locația ferestrelor și modul de asigurare a fluxului de aer eficient.

După ce ați convenit asupra unei unități și a unei locații, tehnicianul va reveni pentru a efectua instalarea efectivă. Fiecare montaj este diferit – timpul necesar depinde de mulți factori, inclusiv tipul de sistem, materialele din care este construit locul dvs. și ușurința de acces. Sistemele Split necesită cu siguranță mai puțin timp pentru instalare decât sistemele multi-split sau duct, dar tehnicianul dvs. va putea oferi o estimare după ce va finaliza inspecția.

Cum mă pregătesc (și ce măsuri de precauție trebuie să iau)?

Pentru început, purtați o conversație amănunțită cu tehnicianul dvs. pentru a obține o înțelegere clară a ceea ce va implica munca și cât timp va dura.

Locuiești într-un apartament? Merită să verificați dublu cu straturile dvs. despre orice cerințe pentru vizitatori și să anunțați vecinii dvs. că instalarea se va întâmpla. Nu numai că este o bună manieră, ci le oferă posibilitatea de a sta departe de calea tehnicianului în timp ce se află la fața locului.

Doriți să primiți consultanță specializată pentru montajul viitoarei unități de aer condiționat în casa dvs.? Contactați-ne și vă vom răspunde la toate întrebările!