Aer conditionat

5 metode sa reduci factura la curent vara asta

Top 5 sfaturi pentru a reduce factura de aer condiționat în această vară

Vara este frumoasă, soarele strălucește atâtea ore pe cer, temperaturi de peste 30 de grade. Dar vara este, de asemenea, fierbinte, înăbușitoare și poate deveni un pic incomodă. România are veri frumoase, cu temperaturi care pot crește cu ușurință până la 40 (grade Celsius), astfel încât avem momente în care simțim nevoia să ne refugiem într-o casă cu aer condiționat, care să fie răcoroasă. Slavă Domnului pentru o oază confortabilă cu aer condiționat de acasă. Este o ușurare în acele nesfârșite zile de vară, când aerul se poate simți uneori ca o îmbrățișare fierbinte.

Desigur, datorită faptului că acasă este răcoare și 22 de grade, avem și dezavantajul că unitatea de aer condiționat va funcționa o perioadă îndelungată pentru a menține acest confort. Aceasta înseamnă că factura dvs. de aer condiționat s-ar putea scumpi fără să vă dați seama. Consumul de energie poate crește proporțional cu temperatura de la prânz. Cu toate acestea, există câteva sfaturi foarte simple și eficiente pentru a reduce factura de aer condiționat în perioada de vară păstrând în același timp un mediu interior confortabil.

1. Opriți aparatul de aer condiționat noaptea și economisiți în timp ce dormiți

Acest sfat pentru economisirea banilor este la fel de clar ca noaptea și ziua! Păstrați aerul condiționat pornit în timpul zilei și oprit noaptea. Raționamentul este simplu. În primul rând, aerul de seară este în mod natural mai rece, deci puteți profita de acest lucru oprind aerul condiționat și deschizând o fereastră. S-ar putea chiar să obțineți o adiere ușoară de aer proaspăt de afară care vă va răcori ușor.

Dacă doriți să atrageți o briză binevenită, deschideți ferestrele sau ușile de pe ambele părți ale casei pentru a permite crearea unui curent.
În al doilea rând, pentru un somn confortabil, corpul uman nu are nevoie ca aparatul de aer condiționat să funcționeze la aceeași temperatură ca în timpul zilei. Deci, cu aparatul de aer condiționat oprit, vă puteți bucura de economii nocturne de energie și de vise dulci.

2. Setarea termostatului și automatizările third party

Când vine vorba de consumul de energie și de reducerea facturii de aer condiționat în timpul verii, fiecare grad contează!

Așadar, unul dintre cele mai eficiente lucruri energetice pe care le puteți face este să setați termostatul la o temperatură confortabilă, care nu va face ca unitatea dvs. să funcționeze prea mult, dar vă va face totuși să vă simțiți suficient de răcoriți. Ca un ghid, undeva între 22 și 24 de grade Celsius este locul în care ar trebui să setați termostatul. Rețineți că, pentru fiecare grad de răcire din telecomandă, economisiți factura de energie. Deci, evitați să-l setați prea rece în timpul verii. Chiar dacă setați unitatea de aer condiționat cu un grad mai cald decât în mod normal, asta vă poate reduce costurile cu până la 10%. De regulă, încercați să nu setați termostatul la mai puțin de 8 grade sub temperatura exterioară (deci, dacă avem 30 în exterior, vizați 22 sau 23 de grade Celsius în interior).

Pentru a contribui cu adevărat la reducerea facturii de energie, luați în considerare un aparat de aer condiționat cu programator săptămânal (la Daikin, toate aparatele vin cu această funcție), astfel încât nu numai să setați temperatura, ci să setați orele de funcționare pentru o eficiență energetică maximă. Este logic să ai un sistem care să o facă automat asta pentru tine, astfel încât să poți seta și să uiți.

Dacă îți place tehnologia poți merge chiar mai departe integrând aparatul tău de aer condiționat cu adaptor WIFI cu platforma IFTTT, o platformă de automatizare simplă între servicii gen locație, vreme etc și comanda aparatului de aer condiționat.

Poți seta chiar mici automatizări de genul:
Dacă plec de acasă, oprește aerul condiționat.
Daca temperatura din interior crește peste 30 de grade, pornește aerul condiționat pe 25 de grade.

Află mai multe aici www.ifttt.com

3. Nu lăsați soarele sau aerul fierbinte de afară să intre în casă

Umbră, umbră, umbră. Oricum o puteți obține vă va ajuta casa să rămână mai rece. Prin urmare, unitatea dvs. de aer condiționat nu va trebui să lucreze atât de mult și factura de energie va fi redusă. E simplu.

Prima modalitate de a obține umbră este să păstrezi jaluzelele, perdelele, draperiile și copertinele trase și închise. Fie că este vorba de jaluzele venețiene, rulouri, obloane pentru plantații sau perdele opace, păstrați acel soare frumos în afara casei. Pentru ferestrele orientate spre soare, suporturile de culoare deschisă pentru jaluzele și perdele vor ajuta la devierea căldurii solare.

Închizând ferestrele, jaluzelele, obloanele sau draperiile, veți menține aerul fierbinte și razele soarelui afară, astfel încât aerul condiționat nu trebuie să funcționeze tot timpul pentru a menține temperatura optimă. Chiar și geamurile nuanțate pot opri pătrunderea radiației solare în casa dvs. cu aer condiționat, iar unitatea dvs. nu va trebui să lucreze atât de mult.

Doriți mai multe modalități de a ascunde casa la umbră și de a reduce facturile de aer condiționat? Luați în considerare producătorul original de umbre al Mamei Natura – copaci. Plantează copaci, viță de vie sau arbuști care pot adăuga o linie defensivă de umbră casei – ia în considerare că aporul de căldură vara pătrunde atât prin pereții și acoperișul casei, precum și ferestre.

4. Opriți vinovații care emit căldură

Televizorul, computerul, imprimanta, lampa din colț, cuptorul de bucătărie … toate aceste elemente esențiale de uz casnic generează încărcături de căldură și vă vor forța aparatul de aer condiționat să lucreze mai mult pentru a menține temperatura sub control. Opriți-le și veți economisi imediat bani pentru consumul de energie al aerului condiționat!

Ce poți opri? Poți să stingi luminile în zonele nefolosite ale casei tale?

Puteți opri televizorul sau orice alt aparat? Computerele și imprimantele emit o mulțime de căldură care poate face ca aparatul de aer condiționat să funcționeze mai mult. Cine știe, ar putea chiar ajuta la readucerea artei conversației în familie, atât timp cât nu provoca o revoltă!

De ce să nu încercați să gătiți cina la grătar afară sau să savurați o salată minunată care nu necesită deloc gătit? Aragazul dvs. interior vă poate încălzi cu adevărat spațiul de locuit și vă poate adăuga factura de aer condiționat.
Deci, dacă doriți să vă mențineți consumul de energie și factura de aer condiționat, gândiți-vă la pregătirea alimentelor în aer liber sau fără foc.

5. Păstrarea aparatul de aer condiționat curat menține costurile mici

Iată încă un sfat extraordinar pentru a reduce factura de aer condiționat în timpul verii. Asigurați-vă că unitatea de aer condiționat este întreținută în mod regulat și că filtrul este fie înlocuit, fie curățat pentru a menține o eficiență optimă. Un filtru murdar face ca orice unitate de aer condiționat să funcționeze mai greu, ceea ce înseamnă mai multă energie electrică și costuri mai mari cu energia!

Pentru o vară lungă și fierbinte, în care să ne menținem răcoroși când intră facturile.