Pompe de caldura

Cât costă și cum aleg o pompă de căldură?

Indiferent de dimensiunea locuinței, o construcție nouă sau renovare, noi avem sistemele care vă vor oferi climatul ideal. Suntem instalatori calificați Daikin, vă putem recomanda sistemul de încălzire cu cea mai lungă durată de utilizare şi cele mai mici costuri de energie. De asemenea, vă putem spune care este sistemul care oferă cea mai bună combinație de confort şi responsabilitate de mediu. Pe această pagină, veți găsi informații despre pompele de căldură, cel mai eficient sistem pentru confortul interior. Această tehnologie avansată vă va furniza climatul interior dorit, la costuri de operare reduse, minimizând în același timp, impactul asupra mediului.

Pompele de căldură, soluţia pentru cei care privesc spre viitor

O pompă de căldură este un sistem proiectat pentru a extrage căldură din mediul exterior şi a o transporta în interiorul casei, permiţând păstrarea unei temperaturi interioare constante pe tot parcursul întregului an. Pomepe de căldură Daikin Altherma pot furniza și apă caldă, pentru un confort total. Unitatea exterioară Daikin Altherma extrage până la 80% din energia sa din aerul exterior pentru a furniza încălzire, răcire și apă caldă, diferența fiind acoperită de energie electrică.

O sursă regenerabilă

Pompele de căldură extrag căldură din aerul exterior, chiar şi iarna la -25 de grade. Pompele de căldură utilizează un compresor electric şi sunt extrem de eficiente pentru încălzirea unui apartament sau a unei case. Pompele de căldură Daikin sunt discrete şi silenţioase, utilizând o tehnologie avansată pentru a menţine facturile cu energia cât mai mici. Cu o pompă de căldura Daikin 80 % din energia utilizată pentru încălzirea locuinţei vine din aerul exterior, o sursă gratuită şi permanent regenerabilă! Pentru răcire, sistemul se inversează, extrăgând căldura din aerul interior. Pompele de căldură pot fi de mai multe feluri, în funcție de mediul din care extrag energia:

  • Pompe de căldură aer-apă (extrag energia din aerul exterior)
  • Pompe de căldură apă-apă (extrag energia dintr-un râu sau puț)
  • Pompe de căldură sol-apă (extrag energia din pământ)
  • Pompe de căldură hibride (alternează consumul de gaz natural și extrag energia din aerul exterior)

Un ciclu perpetuu

Cum funcționează o pompă de căldură? Un agent frigorific circulă într-un circuit închis din interiorul sistemului pentru a transfera căldura de la şi către aerul din exteriorul şi interiorul locuinţei.

  • Evaporatorul permite agentului frigorific să extragă căldura din aerul exterior prin modificarea stării lichide în cea gazoasă.
  • Compresorul electric comprimă gazul, crescându-i temperatura.
  • Apoi, condensatorul permite gazului să transfere această căldură către sistemul de încălzire, pe măsură ce revine în starea lichidă.
  • Valvele de expansiune scad presiunea agentului frigorific, ceea ce declanşează vaporizarea acestuia pentru a iniţia un ciclu nou.

Ce îți oferă o pompa de căldură aer-apă?

1.Încălzire

Pe timp de iarnă, agentul frigorific care circulă prin sistem captează căldura din aerul exterior şi o eliberează în interior în radiatoare, încălzire în pardoseală sau ventiloconvectoare.

2.Apă caldă menajeră

Unele pompe de căldură, precum Daikin Altherma produc apă caldă menajeră pentru întreaga locuință, indiferent de sezon!

3.Răcire

Pe timp de vară, sistemul poate fi reversibil: agentul frigorific din circuit absoarbe căldura din cameră şi o elimină în exterior, răcind în totalitate locuința.

4.Conectivitate

Puteți controla temperatura din casă și sistemul de oriunde ați fi, în orice moment, de la smartphone sau tabletă, folosind aplicația Daikin.

Cea mai nouă pompă de căldură Daikin Altherma 3 de temperatură înaltă – O singură soluție, mai multe combinații

Model cu rezervor din oțel inoxidabil integrat pentru apă caldă menajeră

Această unitate internă de pompă de căldură este compactă cu o amprentă redusă de 595 x 625 mm.

Unitatea este prevăzută cu un rezervor de 180 sau 230 l pentru a satisface nevoile

de apă caldă menajeră. Opțional, se poate alege modelul care face răcire sau încălzește pe doua plaje de temperaturi diferite.

Model cu rezervor de apă caldă menajeră ECH2O integrat

Unitatea internă a pompei de căldură ECH2O este echipată cu un rezervor termic pentru apă caldă

menajeră de 300 sau 500 l, care poate fi conectat la panouri solare termice. Această unitate ajunge la un nivel de eficiență și mai ridicat deoarece se folosește și de energia solară pentru a încălzi apa.

Opțional, se poate alege modelul care face răcire.

Model de perete

Această unitate de pompă de căldură este cea mai compactă din gamă, putând fi poziționată oriunde, dar necesită un rezervor distinct pentru a furniza apă caldă menajeră.

Opțional, poți alege funcția de răcire.

Concepută pentru a înlocui centralele termice

Ia o decizie bună și instalează o pompă de căldură

Daikin Altherma 3 H HT este alegerea perfectă pentru proiectul tău de renovare. Deoarece furnizează o temperatură a apei de ieșire de 70 °C, asemenea centralei termice clasice, nu trebuie să înlocuiești radiatoarele existente. Schimbarea sistemului de încălzire cu o pompă de căldură Daikin Altherma 3 H HT te ajută să economisești spațiu. Modelul de pardoseală are o suprafață ocupată foarte mică, de sub 0,36 m2.

O investiție ecologică

Trecerea de la o centrală termică la o pompă de căldură înseamnă trecerea la o soluție complet ecologică. Nu se mai arde combustibil sau gaz, iar energia electrică se produce într-un mod regenerabil; în general, pompele de căldură reduc cu 70% emisiile de CO2. Diferența este vizibilă pe factură, iar amortizarea se poate face din primul an de funcționare!

Proiectată în Europa pentru Europa

Uneori, condițiile meteo din Europa pot fi dure. Din acest motiv, am conceput Daikin Altherma pentru a funcționa numai în modul pompă de căldură până la o temperatură exterioară de -28 °C.

De asemenea, capacitățile de încălzire se mențin până la o temperatură exterioară de -15 °C. Performanța se atinge datorită tehnologiei originale Daikin. Fiind liderul pieței, Daikin depune continuu eforturi pentru a produce cele mai eficiente și mai fiabile pompe de căldură. Daikin a dezvoltat tehnologia Bluevolution pentru a obține o performanță mai ridicată și mai ecologică. În acest moment, tehnologia a fost inclusă în toate produsele noi, cum este și Daikin Altherma 3 H HT.

Daikin Altherma 3 H HT este prima unitate exterioară Daikin cu un design distinct. Conceptul cu un singur ventilator reduce nivelul zgomotului, iar grila frontală de culoare neagră permite integrarea unității în orice mediu. Toate componentele dedicate au fost dezvoltate special de Daikin pentru a face din Daikin Altherma 3 H HT o unitate unică.

Performanță superioară, utilizare de energie din surse regenerabile, design și confort acustic.

Aceasta este esența unei pompe de căldură.

 

Tehnologia Bluevolution combină un compresor special conceput și agentul frigorific R-32. Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de căldură echipate cu R-32. Având un potențial de încălzire globală (GWP) mai scăzut, R-32 este echivalent în putere cu agenții frigorifici standard, dar atinge o eficiență energetică ridicată și emisii scăzute de CO2.

Fiind ușor de recuperat și reutilizat, R-32 reprezintă soluția perfectă pentru atingerea noilor obiective europene privind emisiile de CO2.