Aer conditionat

Cum alegem un aparat de aer conditionat?

Este ușor să devii confuz atunci când cauți un aparat de aer condiționat. Unul dintre criterii este că ar trebui să fie Daikin, lider mondial în climatizare.

Acasă este locul în care ar trebui să ne simțim confortabil, indiferent dacă afară ploua, e senin sau ninge. O unitate de aer condiționat este probabil una dintre cele mai scumpe electrocasnice din casa ta. Cu toate acestea, va merita investiția, deoarece îți va menține casa la temperatura potrivită iar tu te vei simți confortabil. Un aparat de aer condiționat are o durată de viață lunga, de la câțiva ani până la mai mult de 15 ani dacă este întreținut corect. Prin urmare, ar trebui să alegi unitatea de aer condiționat cu atenție. Există o serie de aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de face această achiziție, vom trece prin toate ca să îți putem face alegerea mai ușoară.

Preț

Prima întrebare e inevitabilă – cât ești dispus să plătești pentru un aparat de aer condiționat? Așa cum am zis mai sus, nu îl vei schimba prea curând, deci este practic un fel de investiție. Prin urmare, nu face rabat la calitate! Este totuși important să știi că toate aparatele de aer condiționat fac cald și rece, iar diferențierea lor se face prin performanțe si opțiuni, iar tu trebuie să îți dai seama care sunt importante pentru tine și pentru care nu merită să plătești.

Eficiență și consum scăzut

Oare cât de eficient trebuie să fie aparatul? Iarna avem o mulțime de cheltuieli cu încălzirea așa că vara e momentul când vrem să economisim. Și atunci de ce am arunca banii pe un consum ridicat de energie când putem să îi folosești mai bine într-o vacanță spre exemplu. Soluția? Pentru a avea consum scăzut cel mai bine este să alegi un aparat cu eficiență ridicată care să atingă performanțe energetice ale clasei A+++. Chiar dacă investiția inițială va fi un pic mai mare, diferența o vei simți pe factura de curent în timp.

Dimensiunea camerei

Pentru ca aparatul de aer condiționat să funcționeze eficient trebuie să ținem cont de dimensiunea camerei, dar și persoanele care locuiesc în ea, suprafața ferestrelor și orientarea. Acestea sunt însă întrebări pe care trebuie să vi le pună unul dintre consultanții noștri, voi trebuie doar să aveți răspunsul corect pregătit.

Ca și direcție informativă recomandăm pentru casele eficiente energetic (bine izolate) capacitatea de 12 000Btu/h pentru livinguri de 25-35 mp, capacitatea de 9000Btu/h pentru dormitoare de 15-25 mp sau chiar 7 000Btu/h pentru camere mai mici de 15 mp. O unitate subdimensionata va avea probleme în a atinge temperatura setata din telecomandă iar o unitatea supradimensionată va implica un cost mai mare de investiție, de aceea este bine să alegeți capacitatea potrivită.

Prietenos cu mediu

Pe toți ne preocupă mediul înconjurător, de aceea echipamentele comercializate de Aerdeal pe lângă eficiența energetică ridicată au și un impact scăzut asupra mediului. Toate echipamentele din gama noastră folosesc agentul frigorific R32, care are un potențial de încălzire de 3 ori mai mic decât agentul frigorific din aparatele de generație mai veche.

Zgomot redus

Nivelul de zgomot al unităților de aer condiționat Daikin sunt cele mai mici de pe piață, cu toate astea vei vedea că există o diferență de 1-3 dBA între unitățile din gama Premium față de gama standard. Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești în mijlocul nopții și să nu știi de unde se aude un zgomot enervant? Dacă ai un auz fin, îți recomandăm să alegi un aparat cu un nivel de zgomot cât mai redus, 19dBA fiind cea mai mică valoare de pe piață (echivalentul unei șoapte).
Control inteligent și facil

Toate aparatele din gama noastră se pot controla de pe telefonul mobil. Practic, poți porni sau opri aparatul, modifica temperatura sau consumul, de pe telefon sau tabletă de oriunde cu condiția să aveți o conexiune activa la internet. Pe lângă asta aveți acces la rapoarte zilnice, săptămânale și lunare de consum, inclusiv comparația cu luna sau anul anterior. Aparatele din gama Perfera, Emura, Stylish vin cu accesoriul WIFI gratuit, iar pentru celelalte se poate achiziționa separat.

Controlul umidității

Confortul interior este determinat atât de temperatură cât și de umiditate. De aceea este important ca vara atunci când răcești aerul din interior, aparatul să nu usuce prea tare aerul deoarece poți avea simptome de răceală, care sunt datorate uscării mucoaselor. Aparatele Daikin ating echilibrul perfect de temperatură și umiditate pentru ca tu să stai fără griji. Iar dacă îți dorești un aparat care sa facă și umidificarea aerului, atunci îți putem recomanda echipamentul Daikin Ururu Sarara, care este vârful nostru de gamă și unic pe piață.

Aer proaspăt

Așa cum am început să scriem mai sus despre Daikin Ururu Sarara, mai vrem să menționăm și că este singurul aparat de pe piață pentru uz rezidențial care aduce aer proaspăt din exterior. Pe lângă traseul frigorific, care face conexiunea între unitatea interioară și cea exterioară, acesta mai are un tub prin care aduce aer de afară și umiditate.

Purificarea aerului

În ultimii ani, când zicem aer condiționat, nu ne mai referim doar la răcirea aerului ci la tratarea lui. De aceea este important să avem un aer curat, proaspăt și sănătos. Echipamentele pot avea mai multe tipuri de filtre și vom trece prin toate ca să le exemplificăm:

Filtru demontabil de praf, este prevăzut pe toate aparatele și are scopul de a reține particulele de praf
Filtru cu apatit de titan, reține mirosurile
Filtru de purificare cu argint, are scop antibacterian și distruge virusurile si bacteriile
Filtru de purificare Flash Streamer este o tehnologie care folosește o descărcare de electroni pentru a descompune moleculele (cum ar fi acarienii, polenul și mucegaiul)

Senzorul de prezență

Unitățile Daikin Perfera, Stylish, Emura și Ururu Sarara sunt echipate cu un senzor de prezență numit inteligent eye. Acest senzor detectează persoanele din încăpere și direcționează curentul de aer în direcția opusă pentru a asigura un confort cât mai ridicat, fără curenți de aer rece. De asemenea în cazul în care nu detectează mișcare în încăpere timp de 20 de minute, unitatea va trece în modul de consum de energie redus, încălzind sau răcind la capacitate redusă.

Design atrăgător

Dacă sunteți unul dintre clienții care pun accent pe design și ceea ce vedeți în fiecare zi în casă trebuie să arate bine și să se potrivească pe un anumit stil, atunci puteți alege un aparat din gama design Emura (disponibil pe alb sau argintiu) sau Stylish (disponibil pe alb, argintiu, negru mat și negru antracit). Echipamentul Emura are un design curbat iar Stylish are linii drepte, este mai compact și minimalist.

Split sau multi?

Există posibilitatea legării de la 2 până la 5 unități interioare la o singură exterioară atunci când vorbim economisirea spațiului prețios. Aceste sisteme se numesc multisplit.

În cazul în care vă interesează să montați aer condiționat în 2 sau mai multe camere vă recomandăm sa luați legătură cu unul dintre consultanții noștri pentru a vă configura sistemul optim din punct de vedere investiție-eficiență.

Unitate de perete, ascunsă sau de pardoseala

Unitățile de perete sunt cele care se montează la partea superioară a peretelui și sunt cele mai uzuale. Unitățile de pardoseala se montează asemănător unui radiator și sunt recomandate pentru situațiile în care sunt folosite și pe încălzire sau în mansarde cu tavane înclinate, acolo unde nu se poate face montajul corect al unei unități de perete. Unitățile de tip duct sunt unități ascunse în plafon și reprezintă o soluție foarte estetică, singurele lucruri vizibile fiind grilele de aspirație și refulare. Aceste unități necesită un spațiu de cel puțin 25 cm liber în plafon pentru a se realiza montajul și alte accesorii suplimentare cum ar fi: grila de aspirație, grilă de refulare, tubulaturi și prinderi.