Aer conditionat

10 semne ale unei calități slabe ale aerului în locuință

Petrecem mult timp gândindu-ne la mâncarea noastră, la apa alcalină și la exerciții fizice – dar câte ore ați petrecut contemplând calitatea aerului din casa dvs.? Deoarece majoritatea dintre noi petrecem până la 90% din timpul nostru în interior, calitatea aerului joacă un rol important în sănătatea noastră, mai mult decât ați fi crezut.

Sunteți curios despre calitatea aerului de acasă? Ei bine, experții spun că există câteva semne sigure care indică calitatea aerului din interior, poate sa nu fie ridicată.


Semnele că aerul pe care îl respirați este poluat, sunt în primul rând fizice.

 

Tuse, congestie toracică sau probleme respiratorii

Unul dintre cei mai mari factori ai calității slabe ale aerului, este concentrația particulelor din aer. Dacă acestea cresc, ele ajung direct la plămâni, ducând la probleme toracice și respiratorii.

Episoade alergice și ochi apoși

Dacă simptomele alergice persistă în afara sezonului de febră a fânului, este posibil ca nu doar polenul să nu fie problema ta. Mâncărimea, strănutul și iritarea pot fi, de asemenea, semne că corpul tău reacționează la contaminanții din mediul tău interior.

Dureri de cap

Ai o durere de cap persistentă și nu poți stabili cauza? S-ar putea ajunge la contaminanți precum pesticide, produse de curățat și gunoi care au rămas prea mult timp – toate acestea putând afecta calitatea aerului din interior.

Oboseală sau amețeli

Aceste simptome sunt, în general, un semn că aerul dvs. a fost afectat de vapori sau monoxid de carbon. Dacă aveți oricare dintre acestea, ar trebui să vă adresați imediat medicului.

Uscăciunea sau iritarea pielii

O calitate slabă a aerului vă poate afecta și pielea – mai ales dacă sunteți predispus la sensibilitate. Dacă pielea dvs. prezintă semne de uscăciune, erupții cutanate, descuamare, descuamare sau roșeață, aerul dvs. ar putea fi una dintre probleme.


Apoi, există mediul locuinței unde o calitate slabă a aerului poate cauza diverse probleme.

 

Creșterea mucegaiului

Unul dintre cele mai mari efecte secundare ale calității slabe ale aerului, este mucegaiul! Pe lângă faptul că este inestetic, mucegaiul poate afecta sănătatea familiei tale, deci nu trebuie ignorat. Sporii de mucegai nu dispar de la sine – se răspândesc. Dacă observați mucegai în casa dvs., acesta ar putea fi un semn că există un nivel ridicat de umiditate în casa dvs.

Mirosuri ciudate

Dacă aerul din casa ta începe să miroasă ciudat, acesta ar putea fi un semn al calității slabe ale aerului. Mirosurile de mucegai pot însemna mucegai, iar mirosurile ciudate și amare pot sugera o ventilație slabă. Este simplu: dacă aerul tău miroase rău, nu vrei să-l respiri.

Zone calde sau reci în casa ta

Dacă acestea apar brusc, ar putea însemna că locuința ta suferă de o circulație deficitară a aerului. Acest lucru poate fi adesea un simptom al unei stratificări ale aerului, dar prin ventilare mecanică se pot ameliora.

Exces de praf

O creștere a prafului înseamnă o creștere a particulelor și a contaminării (și nu doriți ca acestea să ajungă în plămâni). Chiar dacă dați cu aspiratorul des, praful din aer nu este curățat și este recomandat să folosiți un purificator. Acesta va reține particulele de praf de cele mai mici dimensiuni.

Umiditate

O casă umedă este un alt semn calității scăzute ale aerului. Umiditatea ridicată duce la umezeală, rezultând mucegai, în timp ce umiditatea scăzută vă poate lăsa cu pielea uscată. Dacă casa dvs. este prea umedă, pot apărea multe probleme neplăcute. Umiditatea din interiorul casei se poate măsura cu un aparat denumit higrometru.